Hösten, naturen och jag.

Hösten är här med besked. Som varje år. Härlig tycker många, vedervärdig tycker andra. Jag gillar hösten. Brukar oftast kännas lugn och skön. Man kryper in i boet och myser.

Detta år ser dock min höst ut att bli allt annat än lugn men fortfarande skön och mysig. Utbildningar, träningshelger och otroligt givande jobbuppdrag blandas med resor med familjen. Jag är mer än lycklig.

Men när tåget går i 210km känner jag en otrolig längtan ut till skog och vatten. Det är här jag återhämtar mig. Slås ofta av vilka krafter naturen har och vilken förmåga till läkande. Tänk vilken förmån vi har i detta vackra land att bara kliva rakt ut i den.

Denna helg har jag tillbringat på BOSÖN och sugit i mig ännu mer kunskap från mina stora förebilder. Jag har även knutit många nya bekantskaper som givit mig mersmak utav norra Sveriges landskap och jag kan redan känna att jag planerar nästa sommars semester…

Förra helgen fick jag äran att medverka på tidningen Mamas träningshelg ”Mama på rymmen” på Vann spa i Lysekil. Vilken helg! Vilket gäng! Vi badade i havet, spaade, åt och drack gott, tränade och skrattade. . På fredagen öppnade vi helgen med ett Soma Move och direkt efter  en restorative yogaklass med Emma Solander, spa och god mat. Inga frågor på att vi somnade mycket gott.

Lördagen startade med Dynamisk Vinyasa Flow Yoga med Emma och fortsatte med Löpträning. På löpklassen sprang vi 1.3 km intervaller i en väl kuperad skogsslinga. Jobbigt! Men så kul och skönt i den friska luften. Förmiddagen fortsatte med Rawfood workshop med Erica Palmkrantz. Vi fick så mycket mat nyttigt med oss och för att inte tala om alla goda smaker som stannade kvar i munnen. Kanelbulle på ett helt nytt sätt och dessutom med fantastisk smak. Jag köpte hennes bok direkt! Ja nu hade vi ju suttit en stund så vad kunde bli bättre än att dansa loss med Annika Sjö?! Både Samba och Jive. Genom blöta med leenden upp till öronen fick vi även lyssna på en jätte intressant föreläsning utav Annika om träning och motivation. Jag har haft äran att träffa Annika på träningshelg på Hooksherrgård tidigare och även då fylldes hela min kropp med energi utav denna underbara kvinna.  Kvällen avslutade med bastu och dopp i havet, god tvårätters och gott vin.

Söndagsmorgonen väckte oss med sol och vi gav oss ut i utegymmet och körde cirkel träning. Fyra och fyra jobbade vi i 40 sekunders intervaller och sen i 20 sekunders intervaller två och två. Slit, släp, svett, skratt och pannben. Fantastiskt! Denna fm avslutades med välförtjänt restorative yoga med Emma igen. Vilken lyx! Innan vi tog farväl av varandra och en mycket lyckad helg fick vi ännu en gång sätta oss vid dukat bord, äta gott och slippa diska. Kanske va det det allra lyxigaste?! TACK Mama för att jag fick vara med och stort TACK till alla er deltagare som va med och gjorde denna helg till ett vackert minne i mitt och många andras liv.

Dagarna rullar på och även om det går fort, fort, fort och mycket på rutin så tar jag mig en liten, liten stund varje dag för att reflektera över det fina jag har i min vardag. Imorgon sitter jag en extra lång stund med mitt kaffe på min favorit plats och njuter av att jag tagit mig tid för en lugn och slö ledig förmiddag. Hoppas att katten Måns gör mig sällskap, det liksom förgyller.

Med hösten kommer mycket gott och näringsrikt att äta. Passa på att besöka torg och gårdar för att handla säsongens frukt, grönt och bär. Smakerna är helt annorlunda och väcker glädje. Ta dig tid att sticka ut i skogen på promenad och andas in den friska höstluften. Jag lovar, du fylls av energi.

 

Nu är tåget snart inne på station och jag längtar efter att känna doften av mina pojknackar. Ja vet, lite galet men en pojknacke är det godaste jag vet att borra ner näsan i. Och jag har ynnest att ha två. Plus en så kallad gubbnacke, lika go den faktiskt… hahaha bäst jag slutar nu innan det spårar…

 

Hörs snart igen…

 

Frosseri i frukt, grönt och bär. Det finns där ute överallt. Jag har fyllt frysen med dessa godingar som är fullproppade med nyttigheter. 

 

Plocka in naturen

 

Lite av det som kom med hem från torget

 

Vägen som bär till vattnet. Hade kunnat gå i evigheter just denna kväll. Visingsö en sensommar kväll.