Semesterlunken

Kvällsdopp i Vättern

 

Semester och ledigt. Inga måsten eller klockor som behöver ställas. De tider jag behövt passa senaste är matchtider på Gothia cup och avgångsflyget till Grekland.

Inte särskilt betungande eller stressande.

Inte för att jag i min vardag tycker att tiderna jag behöver passa är särskilt betungande men det känns ändå skönt att för ett tag inte ha så många tider att passa.

 

Familjen har varit i sommarpärlan Hästholmen. Badat, handlat på loppis, ätit schnitzel och beskådat fantastiskt vacker solnedgång.

Här trivs vi bra. Känns som att alla laddar batterierna här. Lugnt och stilla. Fiske från bryggan. Läsa bok. Vacker natur. Mysig båt. Fina promenader mellan öppna fält fyllda av vallmo. Småprat med fiske gubbarna. ”För när storfiskaren talar om hur många laxar han fått, ja då räcker armarna inte till, ja då räcker armarna inte till…”

Fyren i Hästholmen
Värdshuset där vi äter den omtalade schnitzeln.

 

Utflykt till Gula Paviljongen i Hjo.

 

 

Nicecream gjord på banan – me like!

 

 

Första gången på Gothia cup. En vecka med så mycket spänning. Jag blir så sjukt nervös på matcherna. Kan knappt titta.

Men jag älskar det!

Grabbarna är såna kämpar!

Alla familjer som man umgås med.

Stämningen. Så härligt!

Avenyn dessutom så go. Massor av fotbollslag från hela världen. Varmt och gott och fulla uteserveringar. Mysiga restaurangbesök med härliga fotbollsfamiljer.

Jag hann dessutom att sticka in i några av mina favoritaffärer och handla lite. Till och med några REA-fynd.

Sen blir det liksom toppklass när man bor med en underbar familj. Fina vänner.

Mycket skratt.

Goa grabbar!

 

Fika på Da Matteo i Viktoriapassagen i Göteborg.

 

Bunches, ljuvligt!
Vårt underbara lilla resesällskap.

 

 

 

 

Sverige och Jönköping har givit vackert varmt väder så då får man passa på att jogga och bada. Det är så gott! Svensk sommar för mig. Jogga till en sjö och sen slänga sig i. 4km dit och 4km hem. Mannen och jag. Det gör mig lycklig.

 

Träningen flyter på bra på semestern. Känns också bra att det inte är några hålltider för ett tag, utan att man gör det kroppen vill i den miljö och det väder som bjuds.

Morgonjogg på Rhodos. Runt 07.00, det är ett måste här är stekhett redan vid 9-10 tiden.

Men det är så härligt att springa ut med havet. Det blir inte så långt och inte så fort men det känns så bra. Det blir en grym bonus att sen få slänga sig i det salta, svala vattnet. Rhodos har stening strand och det tilltalar verkligen mig. Vackra vita, gråa och blåaktiga välslipade stenar. Vackert!

Efter joggen njuter jag av en iskaffe på ett litet kaffe innan familjen vaknar.

 

Tzambikos Beach, Rhodos.

 

 

Favvo lunch.

 

Strawberry daiquiri utan alkohol till grabbarna att svalka sig med.

 

 

The Cake Box blev snabbt ett favorit häng.

 

Väl hemma igen njuter jag av lata dagar. Regnet öser ner utanför mitt fönster 6.30 och det både låter härligt och luktar gott. Riktigt gott att krypa ner under täcket igen och sova vidare. Det är semester!

Regnet gör inte bara under för vårt nysådda gräs utan också att luften är fantastisk när vi tar vår löprunda upp till sjön. Tur att lill grabben cyklar bredvid och pushar sina föräldrar. Kalla öl och rosévin märks på flåset!

Sista veckan har också bjudit på mental träning och förberedelse. Mitt stora hjärta har nått moppe ålder och i veckan va det dags för teoriprov. Vilken lycka att se leendet när han kom ut från skrivsalen på trafikverket. Han har pluggat, om och om igen. Gjort förberedande prov efter prov. Svurit, gnällt, suckat och rest sig och gått! Men hela tiden fortsatt… Så hur nervös han än va när dagen för provet väl va här så va han förberedd. Gjort jobbet. Gjort sitt bästa. Som man alltid ska se till att göra då man vill lyckas med något. Hur resultatet än blir så finns det inget som kan slå den känslan inuti kroppen. Man har kämpat och förberett sig, följt sin plan och jobbat hårt och reflekterat över framgång innan man ställer sig på startlinjen. Jag är givetvis super stolt och hoppas nu att det även finns lite vett i skallen när han ger sig ut på vägarna. Bekväme lillebror är nog mest glad som nu kan be om skjuts från någon annan än mamma, som oftast säger -Du kan cykla!

Soma Move 13 är nu ute och jag längtar tills höstterminen drar igång. Vecka 34 blir starten för min grupp. Häng på! Det är så härligt!

En vecka kvar av semester och jag hoppas nu på lite mer värme och sol. Jag och min lilla kärlek drar på några dagars roadtrip så kika snart in här igen och kolla vad vi hittar på.