Midsommarminnen, avslutad löpgrupp, sista Soma klassen och tips inför semesterledigheten.

 

För 12 år sedan va vi några familjer som firade midsommar tillsammans i röda små stugor vid en mysig sjö. Regnet öste ner hela helgen och Sverige spelade fotbolls EM i Portugal. Barnen, två hundskitar höga, sprang runt i regnkläder och passade tåfjuttare till varandra med sverigeflaggor målade på kinderna.

I år stod vi åter i regnet och tittade på dem när de passade fotbollen till varandra. Barnaskaran är nu dubblad och de som då 2004 va så små är nu närmre 170 långa. Galet va gamla dom är! Inte vi… dom… Känner en härlig känsla då jag tittar på min omgivning. Barn och vuxna som funnits i mitt liv länge och som jag delat mycket med. Med denna värme i hjärtat och den sol som ända visade sig mesta tiden i den lilla pärlan Hästholmen, kliver jag nu in i sommaren på riktigt.

Midsommar i Hästholmen

Jag älskar min sommarträdgård. Att hänga i den när den blivit grön, lummig och fortfarande blommar ger mig ett härligt lugn. Förr kunde den stressa mig. Alla måsten. Idag gör jag den enkel så att jag kan njuta. Sitta på trappan och dricka kaffe. I år har jag investerat i ett par solsängar så att jag verkligen kan ligga och lata mig. Väntar bara på lite mer sol och värme. Försöker oftast ta vara på blommor, frukt och bär. I dagarna blev rabarber och fläder till saft. Gott en varm sommar dag med kall flädersaft eller att blanda med ett glas god prosecco. Mysigt att ha i frysen och kunna ta fram i vinter kylan och känna sommarsmaker.

Vackra fläderblomman

 

När sommaren börjar blir det också ofta avslut på det som pågått under våren. Min löpgrupp och min Soma klass har nu gjort sin 10:e och avslutande gång. Jag har ännu en gång haft ynnesten att träffa fantastiska människor och ta del av deras glädje och energi. Älskar att se andras fokus och lyhördhet och hur de vågar testa kroppen med nytt tänk och nya rörelser.

Löpgruppen har med tunga ben tagit sig upp och ned för Järabacken (slalombacke), sprungit stafett på Råslätts Friidrottsbana 400 m och kutat 1,3 km i intervaller. Hoppat för att hålla värmen och hoppat för att komma undan knott. Skrattat och ätit den godaste bananen. Om du tycker det låter intressant så kommer det med all säkerhet nya tillfällen i augusti.

Soma deltagarna har gjort en fantastisk utveckling och även om det verkligen är så att alla kan jobba i sin egen takt så fick jag fasen gåshud sista gångerna när hela gruppen va samspelta i ”kata” ( en mycket härlig rörelse kombination ). Soma Moven har gjort under för min kropp och det känns grymt att få förmedla denna träningsform till andra. Dessa sista tio veckor har gruppen varit blandad med nya och gamla deltagare och det har skapats en härlig dynamik i salen. Starka, svettiga och mer rörliga kan vi konstatera att man kan var trött och seg när man ska gå hemifrån men man känner sig så mycket piggare när man går hem. Även Soman kommer att fortsätta till höst så håll utkik på hemsidan och här i bloggen.

 

Intervaller i löpspåret.
Toppen på Järabacken

 

Mina tips inför semesterledigheten är

 • Äta mycket frukt och grönt och bär till varje måltid.
 • Passa på att fylla upp frysen med de bär som finns här hemma under sommaren.
 • Ut och rör dig i naturen. Strosa, gå eller jogga i skogen, på stranden eller i den stad du besöker. Att vakna ihop med en stad är en häftig känsla.
 • Välj trapporna, de kan ta dig till toppen!
 • Cykla dit du ska.
 • Vila en stund utomhus. I vilstol, hängmattan, på gräset eller altangolvet. Svep en filt om dig om vinden inte är tillräckligt ljum. Andas och bara låt kroppen vila tungt.
 • Släpp alla måsten men inte alla rutiner. Kanske är semestern ett bra tillfälle att skapa sig nya kloka rutiner. Det är ju nu du har tiden.
 • Kramas mycket med din nära och kära.
 • Spela yatzy eller spansk skitgubbe med familjen istället för att kolla i varsin mobil.
 • Tänk på att semester är tid för återhämtning och vila, så följ ditt hjärta och gör det som ger dig något bra.

Det här tänker jag göra i sommar

 • Sätta ihop cykling och löpning, kanske till och med simning om jag vågar.
 • Ta vara på morgonljuset, Soma i ottan
 • Skriva ner mina tankar i fina böcker, det som framtiden ska få njuta utav.
 • Sova mitt på dagen i mina nya solsängar.
 • Äta grekisksallad och dricka kalla Mythos
 • Vara nära mina grabbar så ofta jag kan och får.