Veckan på Kreta går mot sitt slut

(läs tisdag) Nu har vi tagit alla våra crawllektioner med Emma Igelström. Slipat på tekniken. Hon är ju helt suverän. Jag känner att jag fick med mig så mycket bra. Korta raka instruktioner som fick mig att känna aha. Det är fortfarande sjukt svårt men hon fick mig ändå att tänka mer ”bara kör” än att haka upp mig på minsta lilla detalj. Jag tog liksom lite mer en sak i taget som gjorde att jag sakta kunde sätta i hop hela rörelsen. Sen gör det ju otroligt mycket när man kan slänga sig i poolen och köra lite varje dag. Det blir ju kontinuitet och kroppen minns bättre vad den ska göra än när det går en vecka emellan som det lätt kan göra när man går på crawl skola hemma. Det är en grym känsla att få igång crawlningen så att man bli så där härligt andfådd och trött i kroppen. Dessutom känner jag mig så ruggigt snygg i min badmössa och mina simglasögon som suger åt så jäkla hårt runt ögonen att jag resten av dagen går runt och ser antigen super förvånad eller livrädd ut. Ännu snyggare med dessa ögon när jag dressar upp till middagen. Men vi är fler som går runt så här så det känns ok.

Ikväll håller Emma i föreläsningen. Det ser vi fram mot.

Igår tog vi bussen till Chania. Gillar att åka genom det grekiska landskapet. Mysigt och så annorlunda mot hemma. Så enkelt på något vis. Så vackert, nu är här väldigt grönt och det är många buskar och träd som blommar. Sen de här vita husen med sina blå fönster och dörrar, de får en att le.

Väl inne i Chania blev det shopping såklart. Billigt! Det gillar vi.Vi är alla väldigt nöjda med våra inköp av filtar.Ett besök på marknaden med oliver, fisk, fårskallar, tvålar, läderväskor och munkar med socker på. Mysig lunch på en uteservering. Varmt och gott så jag släkte törsten med en kall Mythos. Full njutning utav livet!

Tillbaka till Cavo spa fick vi äntligen förenas med Josè Nunez. Jag träffade José första gången när han va hos oss på Hooks i mars. Vilken hjälte! För mig är han det iallafall. Och om ni går på hans klasser så hör ni av alla skratt att många fler känner likadant. Han få träning att bli så sjukt kul. Och det är just det som är hans budskap, att tränings ska framkalla glädje. Bonusen är att det är galet tufft. Man hittar nya små muskler att använda och nya sätt att utmana kroppen på. Vi tog med oss Josés tänk på morgonen när vi joggade i olivlunden. Här kan det bli svårt att hålla löpsteget efter den teknik som vi jobbat på hela veckan, grenar från träden sticker ut och man få huka och böja och ibland även hoppa.Våga låta kroppen gå andra vägar.

( läs torsdag ) När veckan går mot sitt slut känner jag mig starkare och mer utvilad än i början på veckan. Så jag kör på hårt på löpintervaller och cyklar upp för berget en gång till. Lilla kussen och Lepard Women är så klart på. Det är inte svårt att motivera sig här. Det är inte svårt att ta i lite extra. Dels har du alltid chans att göra det i din takt på ditt sätt. Det finns alltid någon ledare som peppar och plockar upp. Som ser till att du inte ger upp. Inspirationen från föreläsningarna vi får ta del av på kvällarna finns alltid i ens huvud. Det ger sån fantastisk styrka. Vyerna över havet och bergen är oslagbara och man känner sig starkare än någonsin.

Topphälsas chefredaktör Pamela delar med sig av sin resa genom de senaste 5 åren med en hjärntumör. Hennes otroliga upplägg i träningen för att vinna denna fight. Hennes tankar, hennes kärlek, hennes ledord. Acceptera, Fokusera, Planera. Allt tar vi med oss. I  den första intervallen, i den sista och i den sista kröken mot bergets topp, som kan vara den näst, näst , näst sista beroende på vem man cyklar med ;). Ni vet att Pamela vann fighten va?? Denna kvinna! Med det allra finaste hjärta du kan hitta, alltid ett leende, så jäkla vacker och alltid så äkta. Hon bär upp alla långklänningar i världen, bara det!! Nä men jag är så otroligt tacksam att jag fått chans att träffa henne så många gånger. Hon fyller hela min kropp med energi, kärlek och tacksamhet. Hon är en fantastisk förebild!

Kraften som kommer när det är som jobbigast kommer även från Emma Igelströms resa. Denna världsstjärna som slog rekord efter rekord och plockade hem guld efter guld. Men det finns ofta två sidor på ett framgångsrikt liv där den ena sidan kan vara tuffare än vad vi här på utsidan kan tro. Emmas berättelse om sitt liv gick rakt in i hjärtat vände och direkt upp i knoppen och där i mellan massor utav skratt. Här snackar vi tävlingsmänniska! Hon peppade oss att vända på ibland mindre bra saker till att bli bra saker och det aldrig utan ett leende. Om man inte redan gjort det så är det dags att acceptera sig själv och sluta jobba mot sig själv.

Det blir mycket känslor när en sån här resa går mot sitt slut.

Jag kommer verkligen att sakna Lena Järpsten. Det gör jag alltid efter att vi setts. Hon lyckades även fånga lilla kussen som varje dag, morgon eller kväll gick på Lenas yoga. Den är verkligen speciell. Platsen va fantastisk och omringad av de vackra stora bergen precis framför havet där vågorna gör att man inte ens behöver musik. Bara Lenas underbara röst och hennes kloka och ibland lite galna ord. Hennes yoga är som detox på en sån här resa. saker och ting sätter i gång i kropp och knopp. Det är fasen magiskt! Hon är magisk! och otroligt vacker. Lena kör även Bollywood, denna helt oseriösa indiska dans, som gör att man skrattar ihjäl sig och släpper loss i hela kroppen. Lena kommer till Hooks i höst igen med Topphälsa och jag längtar redan.

Vi tre tillsammans, jag, lilla kussen och Lepard Woman. Vi är så bra för varandra. Vi är en så go blandning av så mycket. Tufft att skiljas åt efter en vecka som den här. Det är tur att vi planerar mer saker tillsammans…

Nu väntar nya utmaningar och uppdrag och min fina grabbar hemma i Sverige. Härlig känsla.

 

Moveoo med José Nunez
Löpintervaller
Chania
Grekisk marknad

Bye bye Cavo Spada vi ses, va så säker.