Även en PT skiter i det när det blir tungt…

…men tänker snabbt om och lägger en ny plan.

Löpning stod på mitt träningsschema idag. Min favorit runda i skogen intill där vi bor.

Älskar denna runda. Den innehåller så mycket. Mjukt och gott underlag, kuperad och vacker natur. Men idag kändes det grymt tungt tidigt och redan efter första backen fick jag stanna. Förr kunde detta göra mig galen. Då började jag genast tänka tankar som FAN! Fan va dålig du är! Kom igen, pressa dig nu! Tills det smakade blod i munnen.

Idag kan jag lugnt stanna där uppe på backens topp, vända mig om och säga -Idag tog du mig men nästa gång ska du f.. få! LE och jogga vidare.

När denna runda nu inte blev som jag tänkt, när jag kände att jag inte pallade så gäller det att snabbt skaffa sig en ny plan. Jag bestämde mig för att korta ner rundan, springa upp och ner för  alla backar och sen gå på vissa raksträckor. Tog en genväg så att jag kom ner till grillplatsen som erbjuder grymma träningsredskap i form av stora stenar och stockar. Med utsikt över stan.

Här är det perfekt att jobba styrkeintervaller. Både över och underkropp fick sig en omgång. Mest armar, mage och rygg då benen kändes tunga från backarna i löpningen. Avslutade med ett Soma Move block –  min kropp i balans.

Lugnt och stilla joggade jag hem. Så nöjd med passet jag gjort – även om det inte blev som det först va tänkt.

Väl hemma lagade jag en god fiskgryta, allt va färdigt att bara börja laga. Alla ingredienser fanns hemma. För jag har planerat och handlat hem alla helgens måltider. Känner mig verken duktig eller präktig utan sjukt lugn och glad när allt bara flyter på mellan körningar till fotboll, röj i tvättstugan och andra oundvikliga aktiviteter. Det blir bra mat som håller mig jämn i humöret och får mig att känna mig energisk. Och familjen hänger på.

Våren är på ingång mina vänner, med lite paus för denna helg, så ut och njut i den vackra naturen. Håll koll på dess skiftningar för det händer mycket nu framåt. Nästa vecka startar löpgruppen som kommer bli varse om vitsippor, midsommarblomster och nässlor, frusna fingrar, dyngsura fötter och myggbiten panna men ansikten som skiner som solar. Jag längtar efter allt detta men mest efter mina deltagare. Ni kan med spänning  följa bloggen för att se vad vi gör för kul varje vecka.

 

I tonåren hade jag en god vän som va helt underbar. Hon fick mig väldigt ofta att skratta. Hon pratade oftast först och tänkte sen.

-Vet du varför vi firar påsk? sa någon i gänget.

-Nä det vet jag faktiskt inte, svarar min underbara vän.

-Jesus dog ju då.

-Ja just det, så va det ju.

-Julen då?! Vet du varför vi firar den?

-Sluta nu! Klart, han födde sju då! i samma sekund fortsätter hon -Va!? Blev han bara ett halvår??!!

 

GLAD PÅSK och massor av kramar.