Min once in a lifetime resa blev once a yearresa…


Min första träningsresa bar av till New York City 2012 tillsammans med min kära svärmor. Vi åkte med Topphälsa och vi sprang tjejmilen i centralpark.

Jag minns när vi började prata om detta och hur vi tillslut gick hem för att övertyga våra kära män med argumenten att det skulle ju verkligen bli en ”once in a lifetime” resa! Och just den resan blev ju verkligen det på sitt sätt. Den va helt fantastisk! Vi minns än idag nästan vart enda liten sak från den veckan. Alla skratt, alla grymma träningsklasser, alla andra som vi lärde känna och den fantastiska känslan av att vi gjorde detta tillsammans, skapade detta minne.

Det här var första gången som jag träffade några av min allra största förebilder. Erika Gölvik Kitz, underbara, underbara Erika krigade oss igenom bootcamp i central park och tog med oss på coolaste passet mitt på Manhattan hos Patricia Moreno med igen immade rutor och stora fläktar i taket.

Jag minns när vi i våra löpskor varje morgon tog av vid vårt corner där de välklädda affärsmännen stod och drack sitt morgon kaffe och nästan satte det i halsen när den jätte klunga av svenska kvinnor drog förbi.

Pamela Andersson Alselind hade precis tagit över som chefredaktör för Topphälsa och som gammal NY bo så tipsade hon om sina restaurang pärlor, shopping kvarter och de absolut bästa rooftop barerna. Vilken högklassig service!

Kristina Andersson som är min allra största förebild inom kost och näringslära va med på resan, privat, men jag fick ändå chans att prata lite med henne. Alla dessa kvinnor har jag sen dess haft kontakt med och de har på ett eller annat sätt förgyllt mitt liv. Förgyllt min tillvaro. Jag är så galet tacksam!

Vi levde i en liten bubbla hela den där veckan på träningsresan. Jag och Svärmor. Det va en så bra mix av så mycket och ledarna gav verkligen allt för oss. Vi shoppade gata upp och gata ner, det hanns också med.
Vi var så nöjda! Och vi fick en fantastisk avslutning på vår resa då vi tog oss runt milen i centralpark.
Tjejmilen i New York! Vi va så stolta! Och är fortfarande. Minne skapades för livet och jag kan än känna känslan när vi passerade mållinjen.

Det va bara ett problem. Hur skulle vi nu kunna komma hem och säga att detta inte va en ”once in lifetime” resa. Det va ju en resa vi ville göra varje år. En ”once in a yearresa”.

Det blev faktiskt så, vi har åkt på fler träningsresor. Jag har åkt på en varje år sedan dess. Och svärmor med. Nån gång ihop, nån gång med andra och nån gång har jag åkt helt själv. Funkar super fint. Man känner aldrig sig ensam, det finns alltid någon at hänga med.
Jag fullkomligt älskar det! Det är fortfarande en så galet bra blandning av grymma träningsklasser, energiska och omhändertagande ledare som sprider sån energi, god mat, fina boenden, så mycket skratt och pepp från alla andra.

Nu har jag fått chans att hänga med Topphälsa travel och förmedla det jag brinner mest för. Att sätta folk i rörelse på ett sätt som får dom att känna sig glad och fria och starka. Upp och ner, inifrån och ut.

Så är det läge för dig i höst att göra verklighet av att åka på träningsresa så häng på! Det finns bara en nackdel som jag kan se det och det är ju att har man väl börjat åka på träningsresa är det svårt att sluta!


Läs mer om resan i länken ovan. KRAM KRAM